Montaj Acoperis Bucuresti

Lucrare Bucuresti

Montaj Acoperis Bucuresti Tigla Ceramica. Acoperisul acestei case este realizat din tigla ceramica. Lucrarea a fost un succes, fiind realizata in 2 zile. Proprietarii au fost foarte multumiti.

Informatii acoperis

Materiale folosite:

  • tigla ceramica
  • burlane
  • jgheaburi
  • bazie
  • coama
  • accesorii
  • ferestre velux
0730856527

Montaj Tigla Ceramica Bucuresti 2016

INSTRUCTIUNI MONTAJ ACOPERISURI

1.Dulgherie: montajul la un acoperis incepe de la Cosoroaba care se monteaza pe centura de beton a constructiei care se cherteaza pentru o inbinare cat mai buna si care se leaga cu sarma ob de diametrul de 6 sau 8 mm,sarma ce trebue montata in centura de beton transversal cu centura si care se leaga cosoroaba foarte bine adica stransa cu ranga astfel incat sa nu miste nici un milimetru de la locul ei. Sarma cu care se leaga cosoroaba se calculeaza  1t/1mm sarma.

2.Pana de coama trebue sa fie foarte reziztenta si mai groasa decat capriorii astfel incat sa tina toata sarpanta,daca nu ajunge dintr-o bucata trebue chertata bine de doua ori si jumatate grosimea cusacului.

Aceasta trebue montata orizontal la furtun de nivel sau la boloboc si nu oricine poate face asta,practic trebue sa fie facuta de un meserias altfel acoperisul va fi stramb.

3.Penele transversale trebue montate orizontal si la sfoara astfel incat de la cosoroaba si pana la pana de coama sa fie o linie perfect dreapta.

penele transversale trebue chertate corespunzator atat la imbinari cat si la colturile acoperisului.

4.Penele de colt,sunt penele care pleaca de pe pana de coama si trec peste cosoroaba cu lungimea saceacului.

Acestea trebue sa fie montate drept ele formeaza muchiile acoperisului,si sunt sustinute si de penele transversale.

5.Capriorii, montajul capriorilor corect este practic foarte important la un acoperis deoarece de ei depinde siguranta sistemului de invelitoare.

Capriorii trebue sa fie chertati la: pana de coama,

pana transversala

cosoroaba.

Chertarea capriorilor trebue sa fie facuta in asa fel incat acestia sa stea ca pe un scaun adica pe o suprafata orizontala si cu o rugozitate buna.

Continuitatea capriorilor inaditi este foarte inportanta (o sa explic mai tarziu la montajul sistemului de invelitoare.)

Arhitectii si inginerii de rezistenta stiu ce vreau sa spun.

6.Astereala (scandura) se monteaza de la streasina acoperisului in sus si numai dupa ce s-au indreptat capriorii.

Scandura trebue montata una dupa alta astfel incat sa formeze un bloc unitar,si este foarte important sa fie montata corect.

Montajul sistemelor de invelitoare

Tigla ceramica si tigla turnata din beton

Tigla ceramica se monteaza pe sipci orizontale la dimensiunile tiglei

Montajul tiglei se face dupa ce sa montat membrana anticondens sau folia anticondens dar noi recomandam membrana intruct propietatile ei sunt net superioare foliei anticondens.

Dupa ce sa montat membrana se monteaza sipile verticale (contrasipca) care se monteza pe directia capriorului si cu cuie de 10 cm sau holsuruburi.

De ce cuie de 10 cm? pai simplu avem sipca verticala de 2,5 cm sau 3 cm+

sipca verticala de aceeasi dimensiune +astereala (scandura)inca 2,5 cm si toate adunate fac 7,5 cm si mai trebue sa intre in caprior 2,5 cm,in acest caz practic nici o vijelie nu poate sa smulga sistemul de invelitoare.

Montajul tiglei este destul de complicat pentru incepatori necesita o serie intreaga de fineturi pe care nu pota sa le mentionez aici dar clientii ar trebui sa inteleaga ce vreau sa spun.

Tigla metalica. este usor de montat ,se monteaza pe sipci la dimensiunile ondulei,

montarea ei se face de jos in sus si trebue montate sipcile la distante foarte egale intre ele orice deviatie duce la probleme de montaj practic nu mai stii unde sa introduci surubul si sunt sanse sa fie dat in gol si practic de aici pleaca infiltratiile de apa.

Montarea tiglei metalice trebue facuta de meseriasi astfel scapati de neplaceri.

Cei care se dau meseriasi in toate clar ca nu se pricep la nimic,si cum puteti sa achitati o suma destul de importanta pe materiale si sa o monteze niste necalificati,

Daca credeti ca faceti economie la montaj va inselati,un necalificat distruge multa tabla pentru ca nu stie cum sa o calculeze,au multe deficiente de montaj deci multe probleme si in final cand apelati la meseriasi costurile sunt foarte mari la reparatii si nu pot face mare lucru pentru ca o carpeala se sfarseste cu o alta carpeala, si nu poti da un sistem de invelitoare jos si sa montezi altul ca te gandesti la costuri.

Tigla metalica gerard tigla cu ardezie.

Tigla gerard se monteaza de sus in jos dar sipcile trebue montate la o distanta foarte exacta prctic nu sa admit abateri de un milimetru intre sipci.

Montarea acestui sistem de acoperis trebue facut exclusiv de meseriasi bine pregatiti astfel stricat tabla.

Sindrila bituminoasa.

Sindrila bituminoasa se monteaza pe astereala dupa ce sa montat o membrana in prealabil.

Montajul sindrilei se face de jos in sus primul rand se monteaza intors,si peste el se incep randurile de sindrila care se bat in cuie speciale pentru sindrila si acestea sunt de mai multe feluri sunt cuie cu striatii si fara striatii si de mai multe lungimi.

Sindrila bituminoasa este un  sistem care nu are multe pierderi, si nici nu necesita multe accesorii,asta face sa coste putin fata de alte sisteme cum sunt tiglele metalice de exemplu.

Tabla falsuita este un sistem bun daca este montata cum trebue si de meseriasi.Recomand montarea tablei  zincate la dublu daca optati pentru sistemul clasic,montajul acestui sistem necesita o experienta vasta asa cu suntem noi astfel aveti probleme.

Montajul tablei falsuite se face la fata locului practic se taie tabla se falsuieste si apoi se monteaza,toate operatiile de montaj se fac la fata locului comparativ cu alte sisteme care se prelucreaza in fabrica si doar se monteaza la fata locului.

Ferestre de mansarda tip:Velux,Roto,Fakro,Roofline,etc

Montajul ferstrelor de mansarda se face dupa cum urmeaza:

Se decupeaza sarpanta intre capriori (daca distanta dintre capriori permite daca nu se face un jug si se monteaza pe jugul respectiv),apoi se monteaza bridele de prinere pe rama ferestrei dupa care se pozitioneaza  pe sarpanta acoperisului.

Se verifica cu un boloboc daca este orizontala.

Se verifica daca suprafata acoperisului este dreapta in caz contrar se baga pene sub bride  si se fixeaza in suruburi.

Apoi se monteaza rama de etansare de jos in sus dupa ce sa montat tigla su orice alt sistem de invelitoare de la streasina acoperisului pana la rama ferestrei astfel incat  partea de jos a ramei de etansare sa treaca peste tigla iar partile laterale si partea de su pe sub tigla sau sistemul de invelitoare.

Ordinea este data de producator asta pentru cei fara experienta ca meseriasii nu au nevoie de numerotare.

CUM SA PASTRAM LEGATURA?

CONTACTATI- NE


Pentru comenzi, oferte si orice intrebare va rugam sa nu ezitati in a lua legatura cu noi ori telefonic, ori completand direct formularul alaturat! Va multumim!

Program:

Lun-Vin 7am - 9pm
Sam-Dum 9am - 9am

Telefon:

0730856527

Adresa:

Bucuresti
Sector 1

Avem echipe in majoritatea judetelor din tara!

Partener Bilka
Partener Bramac
Partener Decra
Partener Lindab
Partener Ruukki
Partener Novatik